Mamma och pappa har köpt husMamma och pappa fick ett ryck för ett tag sen och bestämde sig för att köpa ett hus. De hade pratat om det ganska länge att det var sugna på att äga något eget. De kände sig trött på att bo i en liten lägenhet. Sedan kom det ut ett hus som de båda gillade, vi gick på en visning och sen helt plötsligt skulle vi flytta till ett hus. Det gick väldigt fort helt plötsligt tycker jag. Fast de har pratat om det så länge trodde jag aldrig att de skulle våga köpa ett hus. Jag trodde att de skulle köpa ett hus när jag och min syster flyttat hemifrån. Men nu blev det såhär att vi har ett hus.

Det roliga är att jag får inreda och bestämma helt själv hur jag vill att mitt rum ska se ut. Min syster ska också få (nästa helt) fria tyglar med sitt rum. Så det ska bli väldigt roligt. Jag funderar på att ha ett lila och silvrigt rum, jag tror att det kan bli fint och att jag kommer att tycka om det i flera år framöver.

Mamma och pappa har pratat inredning och renovering sen de såg det där huset. I flera månader har det pratats om soffor från detta och detta stället, plissegardiner från stockholm, vanliga gardiner, trädäck eller inte trädäck och så vidare. Vet jag ens vad plissegardiner är? Det dyker upp helt nya ord hela tiden om saker de funderar på att göra med huset. Det sköna med hus är att vi kan få göra vad vi vill med det. I en lägenhet är man ganska begränsad. De persienner som är upp sitter där och vill man byta tapet så måste man välja bland ett par tapeter som ser likadana ut. Ska bli kul med flytt.